Schiphol opent tankstation in vertrekhal in poging weer winst te kunnen maken

Schiphol opent tankstation in vertrekhal in poging weer winst te kunnen maken
Foto: DNieuwland / FotograFFF / Shutterstock.com

Het gaat niet goed met Schiphol. In het afgelopen jaar boekte de luchthaven een verlies van maar liefst 77 miljoen euro. In een poging het bedrijf weer gezond te maken, wordt vandaag in de vertrekhal een tankstation van Shell geopend.

“We zijn er met onze gebruikelijke activiteiten niet in geslaagd de luchthaven winstgevend te maken. Daar moeten we gewoon eerlijk over zijn”, zegt de nieuwe topman Ruud Sondag. “Tegelijk zien we dat Shell in het afgelopen jaar juist een recordwinst heeft gerealiseerd. Ook dat kunnen we niet ontkennen. We hopen met een tankstation in de vertrekhal iets van het succes van Shell te kunnen meepikken.”

Het tankstation bevindt zich in vertrekhal 2 net voorbij de incheckbalies. Reizigers kunnen er terecht voor benzine, diesel en LPG. “Schiphol wil het startpunt zijn voor allerlei vakanties”, aldus de Schiphol-topman. “Voortaan richten we ons dus niet alleen op mensen die met het vliegtuig op vakantie gaan, maar ook op de autoreiziger. Het is natuurlijk heel fijn als je, voordat je met de auto op reis gaat, eerst nog even naar Schiphol kunt om te tanken.”

 
Deel dit artikel: