29 ℃
Winst verdubbeld in 2022

Tankende automobilisten opgelucht door hogere winst Shell

Tankende automobilisten opgelucht door hogere winst Shell
Foto: Akimov Igor / Shutterstock.com

Automobilisten zuchten van opluchting, nu blijkt dat de winst van Shell niet te lijden heeft gehad onder de oorlog in Oekraïne. Shell heeft een van de beste jaren ooit achter de rug.

Vorig jaar boekte Shell een nettowinst van bijna 38,5 miljard euro. Dat is ruim twintig miljard euro meer dan een jaar eerder. De verdubbelde winst komt vooral doordat automobilisten meer wilden betalen voor hun brandstof. In juni 2022 hadden automobilisten gemiddeld € 2,35 over voor een liter benzine, een jaar eerder was dat nog slechts € 1,79.

Klanten bij het tankstation zijn euforisch over de topwinst van Shell. “Ik heb geen makkelijk jaar achter de rug, maar door verder zuinig te leven kon ik toch blijven tanken. Zo heb ik ook mijn steentje bij mogen dragen aan dit prachtige resultaat. Ja, daar ben ik best trots op”, zegt automobilist Martijn Hellebaard (31) bij een tankstation langs de A12.

Ook Ellen van Thiele (48) is blij met de mooie winst van Shell. “Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, dacht ik meteen: o jee, als dat maar niet ten koste gaat van de winst van Shell. Daar heb ik echt wakker van gelegen”, zegt ze terwijl ze haar Renault Twingo voltankt. “Kijk, door de inflatie hebben we het allemaal moeilijk. Dan kun je gaan klagen, maar je kunt ook gewoon je schouders eronder zetten. De directie van Shell is niet bij de pakken neer gaan zitten en verdubbelde gewoon de winst. Ik vind dat heel inspirerend.”

 
Deel dit artikel: