18 ℃

Schiphol belooft oplossing voor chaos: “Wie niet vliegt, hoeft niet in de rij”

Foto: Woody Alec / Shutterstock.com

Mensen die niet gaan vliegen hoeven op Schiphol niet meer in de rij te staan. Op die manier hoopt Schiphol een einde te maken aan de chaos.

Door personeelsgebrek is op Schiphol een grote chaos ontstaan. Mensen staan soms uren in de rij en tientallen vluchten moesten door de drukte al worden geannuleerd. Met een nieuwe maatregel hoop Schiphol het leed wat te verzachten.

“Uit onderzoek blijkt dat het weinig zin heeft om mensen in de rij te zetten die uiteindelijk niet met het vliegtuig mee willen. Dat gaan we dus niet meer doen”, aldus een woordvoerder. Schiphol wijst bezoekers ook op hun eigen verantwoordelijkheid: “Als u niet wilt vliegen, ga dan ook niet in de rij staan. Zo verkorten we de rijen voor mensen die wel op reis willen.”

Volgens Schiphol wordt de drukte veroorzaakt door de bezoekers zelf: “Wij snappen sowieso niet wat al die mensen hier komen doen. Het zou al de helft schelen als mensen helemaal niet naar Schiphol komen, tenzij ze willen vliegen, iemand wegbrengen of ophalen.”

 
Deel dit artikel: