23 ℃

Schiphol overweegt inzet vliegtuigen tegen vakantiedrukte

Foto: Z. Jacobs / Shutterstock.com

Schiphol wil vliegtuigen inzetten om te voorkomen dat het te druk wordt op de luchthaven. Wanneer de vertrekhallen vol raken, zal een aantal bezoekers met het vliegtuig naar andere luchthavens worden gebracht. 

Schiphol werd in het afgelopen weekend overspoeld met bezoekers. Veel Nederlanders zagen in het begin van de meivakantie aanleiding voor een bezoekje aan de luchthaven. Sommige bezoekers stonden uren in de rij.

Door het inzetten van vliegtuigen wil Schiphol proberen om chaotische toestanden in de toekomst te voorkomen. “Extreme situaties vragen om rigoureuze maatregelen”, aldus een woordvoerder. “De luchthaven kan maar een beperkt aantal bezoekers herbergen. Als het echt te druk wordt, moeten we bezoekers met het vliegtuig naar andere luchthavens brengen. Een dure oplossing, maar helaas noodzakelijk.”

Het inzetten van treinen is volgens Schiphol niet praktisch: “Met het vliegtuig kun je bezoekers veel sneller verplaatsen. Bovendien staan die vliegtuigen hier toch al.”

Schiphol verwacht dat de meeste bezoekers aan het plan willen meewerken: “Uit een rondgang blijkt dat bezoekers het zelf ook te druk vinden en geen bezwaar hebben tegen een vliegreis. Meestal willen ze zelf ook naar een andere luchthaven.”

 
Deel dit artikel: