19 ℃

Samantha (2) vergat zich in te smeren: “Binnen twee uur werd ze vuurrood”

Samantha (2) vergat zich in te smeren: “Binnen twee uur werd ze vuurrood”
Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

“Ik kan er wel om lachen, maar zij natuurlijk niet”, zegt Kimberley van Dreumel uit Schagen. Haar dochter Samantha (2) vergat zich in te smeren en is door de zon helemaal verbrand.

Zoals zoveel Nederlanders waren Kimberley en Samantha gisteren lekker een dagje naar het strand. Huidartsen geven het advies om niet te lang in de zon te blijven en altijd goed in te smeren. “Samantha heeft uren met het zand gespeeld en daarna hebben we een ijsje gegeten. Ik dacht nog: moet dat kind zich niet insmeren? Maar ze vroeg nergens om. Aan het einde van de middag was ze vuurrood door de felle zon. Het is echt bizar hoe dom kinderen kunnen zijn”, grinnikt haar moeder.

“’s Avonds hebben nog een tijdje op een terras gezeten en toen werd ze steeds roder”, vervolgt haar moeder. “Ik heb een foto van haar gemaakt en die op Facebook gezet. Iedereen lachen natuurlijk. Toen kreeg ze koorts en zijn we maar naar huis gegaan. Het was een heerlijke dag.”

Kimberley vindt dat haar dochter voorzichtiger had moeten zijn. “Ze had zich misschien moeten insmeren met zonnebrandcrème. Maar ja, ze was zo leuk aan het spelen. Dan denkt ze daar niet aan hè.”

 
Deel dit artikel: