16 ℃

Rutte begrijpt sentiment: “Zelf ook heel weinig vertrouwen in mijn collega’s”

Rutte begrijpt sentiment: “Zelf ook heel weinig vertrouwen in mijn collega’s”
Foto: Oliverdelahaye / Shutterstock.com

Premier Mark Rutte vindt het begrijpelijk dat 60 procent van de Nederlanders geen vertrouwen meer heeft in de politiek. Volgens de premier wordt het hoogste tijd dat zijn collega’s dit signaal oppakken.

Uit een onderzoek van het SCP blijkt dat nog maar 41 procent van de Nederlanders vertrouwen heeft in de politiek. Premier Rutte vindt dat pijnlijk. Tegelijk zegt hij begrip te hebben voor dit sentiment: “Als ik naar mijn collega’s kijk, heb ik daar ook weinig vertrouwen in. Het lijkt wel alsof ze geen enkele voeling hebben met de wensen van de gemiddelde Nederlander. Als premier van alle Nederlanders vind ik dat schrijnend.”

De premier weigert overigens namen te noemen: “Ik ga uiteraard geen enkele collega voor de bus gooien. Daar ben ik te chique voor. Maar wat ik wel kan zeggen, is dat ik met enige goede wil misschien één collega een mager 6-minnetje kan geven. Tegen alle andere ministers en staatssecretarissen zou ik willen zeggen: begin eindelijk eens met regeren en los de talloze problemen op waar we in Nederland mee te kampen hebben.”

 
Deel dit artikel: