18 ℃

Premier roept Nederlanders op hun vertrouwen in de politiek te herstellen: “Mijn geduld begint op te raken”

Premier roept Nederlanders op hun vertrouwen in de politiek te herstellen: “Mijn geduld begint op te raken”
Foto: YT CC

Het vertrouwen in de politiek is op een dieptepunt beland. Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat nog maar 41 procent van de Nederlanders vertrouwen heeft in de regering, nooit eerder was dat percentage zo laag. “Als deze cijfers iets laten zien, dan is het dat de houding van de burger echt zal moeten veranderen”, aldus premier Rutte. 

Volgens het Continu Onderzoek Burgerperspectieven van het SCP laten burgers het kabinet volledig in de steek. Nog maar 4 van de 10 Nederlanders hebben vertrouwen in het kabinet Rutte IV. Premier Rutte is geschrokken van deze cijfers: “Burgers zullen nu echt aan de slag moeten om hun vertrouwen in de politiek te herstellen. Mijn geduld begint op te raken”, aldus de premier.

“Het is in het landsbelang dat wij het vertrouwen zo snel mogelijk terugkrijgen”, zegt Rutte. “Voor de burger is er dus volop werk aan de winkel en ik wil op de hoogte worden gehouden van de voortgang. Ik wil precies weten hoe Nederlanders het vertrouwen in dit kabinet denken te gaan herstellen.”

 
Deel dit artikel: