Rusland krijgt negatief reisadvies, duizenden Nederlandse vakantiegangers gedupeerd

Rusland krijgt negatief reisadvies, duizenden Nederlandse vakantiegangers gedupeerd
Foto: TSV-art / Shutterstock.com

Duizenden Nederlandse gezinnen zien hun zomervakantie in het water vallen, nu het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken voor Rusland een negatief reisadvies heeft afgegeven.

Na de opstand van het Wagner-huurlingenleger, afgelopen zaterdag, heeft Nederland het reisadvies voor Rusland aangepast. Nederlanders worden geadviseerd om niet meer naar Rusland te reizen. Een flinke teleurstelling, zo vlak voor de zomervakantie. Nederlanders die zich hadden verheugd op een weekendje Moskou of een kampeervakantie op het Russische platteland, zien hun zomervakantie plotseling in het water vallen.

Ook voor de familie Klaassen uit Barneveld komt het negatieve reisadvies als een onaangename verrassing. “We zouden deze zomer met de caravan naar Okolitsa gaan, net onder Moskou”, vertelt vader Ronald. “Er is daar een heerlijke camping vlakbij het bos. De kinderen hadden daar lekker kunnen spelen. We hadden toevallig net vorige week geboekt, maar nu dreigt het dus allemaal niet door te kunnen gaan. Ja, echt heel erg jammer. Maar goed, dit had natuurlijk niemand kunnen voorzien.”

 
Deel dit artikel: