19 ℃

Poetin spreekt Prigozjin toe: “Geweld is nooit een oplossing”

Poetin spreekt Prigozjin toe: “Geweld is nooit een oplossing”
Foto: Russian State Television

President Poetin heeft in een televisietoespraak rechtstreeks een oproep gedaan aan rebellenleider Jevgeni Prigozjin van de Wagner-groep. Volgens de Russische president is geweld nooit een oplossing.

“Beste Jevgeni”, sprak Poetin in een televisietoespraak vaderlijk aan het adres van Prigozjin. “Laten we samen gaan praten. Samen in alle gemoedelijkheid een glaasje wodka drinken in het Kremlin. Het kan toch niet zo zijn dat twee kameraden die het Russische moederland al het goeds toewensen rollebollend over straat gaan? Geweld lost nooit iets op, gewaardeerde kameraad.”

Poetin lichtte in de toespraak toe waarom hij nooit geweld zou gebruiken: “Als oud-KGB-chef weet ik als geen ander dat je anderen alleen moet proberen te overtuigen met woorden. Liefde en begrip voor anderen zijn uiteindelijk de duurzame weg naar vrede. Oorlog is de taal van bandieten. Daarom vraag ik je: stop met geweldplegingen en laten we als volwassen mensen met elkaar praten. Zo niet, dan zal ik je hersenen als een citroen uitknijpen en voeren aan mijn piranha’s.”

 
Deel dit artikel: