12 ℃
Contractbreuk

Poetin wil laatste factuur Wagner niet betalen

Poetin wil laatste factuur Wagner niet betalen
Foto: Drop of Light / Shutterstock.com

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat hij de laatste factuur van de beruchte huurlingenorganisatie Wagner niet zal betalen. De reden? De huurlingen zijn in opstand gekomen, hebben de oorlog verklaard aan Rusland en probeerden het Kremlin te bestormen. En dat was volgens Poetin niet de afspraak.

De huurlingen van Wagner, tot voor kort trouwe dienstverleners van het Kremlin, besloten in opstand te komen. Ze zijn naar verluidt ontevreden over hun betalingen en voelen zich verwaarloosd door de Russische autoriteiten. Met de mars richting Moskou lijkt het erop dat de huurlingen van Wagner hadden besloten dat de beste manier om betaald te worden, is door bij de Russische autoriteiten op de stoep te gaan staan.

Poetin, die ongetwijfeld verrast was door de onvoorspelbaarheid van zijn voormalige huurlingen, reageerde op zijn eigen kenmerkende manier. In een toespraak tot de natie verklaarde hij: “Dit was niet wat we hadden afgesproken. Als je huurlingen inhuurt, verwacht je niet dat ze zich tegen je keren. Volgens mij is dat contractbreuk. Het spijt me zeer, maar ik ben niet van plan de laatste factuur van Wagner te betalen. Dan sturen ze maar een deurwaarder.”

Overigens mag Wagner-leider Jevgeni Prigozjin nog wel de catering blijven verzorgen in het Kremlin. “We zijn volwassen genoeg om die dingen van elkaar te kunnen scheiden”, aldus Poetin. “Zijn zelfgemaakte aardappelkroketjes zijn nou eenmaal verrukkelijk.”

 
Deel dit artikel: