Rusland deelt definitief onderzoeksrapport overlijden Navalny: “Uit het raam van zijn gevangeniscel gevallen”

Rusland deelt definitief onderzoeksrapport overlijden Navalny: “Uit het raam van zijn gevangeniscel gevallen”
Foto: Rosfoto.ru / Max kolomychenko / Shutterstock.com

MOSKOU - Rusland heeft het onderzoek naar de plotselinge dood van oppositieleider Aleksej Navalny afgerond. Volgens het Kremlin is hij op ongelukkige wijze uit het raam van zijn cel gevallen.

Aleksej Navalny zat sinds enkele maanden in een strafkolonie in het noorden van Rusland. Volgens het Kremlin een zeer humane en gezellige kolonie: “Aangezien we de gezondheid van Navalny hoog in het vaandel hadden staan, hebben we hem afgelopen december naar een kolonie vlakbij de Noordpool gebracht om zijn gevangenisstraf in alle luxe uit te zitten.”

Het Kremlin zegt dan ook geschokt te zijn dat Navalny ondanks alle goede zorgen toch op tragische wijze is verongelukt: “De heer Navalny zat op de vensterbank rustig een sigaretje te roken en te genieten van een havermelk latte toen hij plotseling zijn evenwicht verloor en naar beneden viel. Helaas voor Rusland is deze val hem noodlottig geworden. Heel Rusland en met name president Poetin heeft dit bericht met tranen in de ogen ontvangen.”

Het eindrapport met daarin de definitieve conclusies van het onderzoek werd gepresenteerd door Dmitri Medvedev, vicevoorzitter van de Russische veiligheidsraad, enkele uren na het overlijden van Navalny. Verder onderzoek is volgens Rusland niet nodig.

 
Deel dit artikel: