Russische president Poetin diep geraakt door overlijden Navalny

Russische president Poetin diep geraakt door overlijden Navalny
Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

MOSKOU - De Russische president Vladimir Poetin heeft aangeslagen gereageerd op het plotselinge overlijden van oppositieleider Aleksej Navalny. Poetin noemde het overlijden van Navalny een ‘aderlating voor de Russische democratie’. 

Navalny overleed vrijdag in het Russische dorp Charp, waar hij volgens Rusland sinds enkele jaren in een soort commune woonde. Volgens de Russische autoriteiten werd Navalny onwel na een wandeling. Medisch personeel probeerde hem nog te reanimeren, maar tevergeefs. “Navalny kampte al langer met zijn gezondheid”, lichtte Poetin toe. “Ik kan me herinneren dat hij vier jaar geleden ook al plotseling onwel werd.”

Volgens Poetin was Navalny een ‘charismatische en gepassioneerde oppositieleider’. “Politiek waren we het misschien niet altijd met elkaar eens, maar als mens heb ik altijd veel waardering gehad voor Aleksej Navalny”, sprak Poetin. “Zijn dood is een groot gemis voor dit land. Want nu Navalny is overleden, heb ik helaas geen serieuze politieke rivalen meer. Dat is natuurlijk geen gezonde situatie in een goed functionerende democratie als Rusland.”

 
Deel dit artikel: