18 ℃

Rotterdam eert overleden Bokito met standbeeld en postzegel

Rotterdam eert overleden Bokito met standbeeld en postzegel
Foto: Erik Zandboer / Shutterstock.com

In Rotterdam komt een standbeeld als eerbetoon aan de dinsdag overleden Bokito. Ook wordt de gorilla geëerd met een eigen postzegel. Volgens de Rotterdamse gemeenteraad was Bokito een geliefde en unieke inwoner, die veel mensen inspireerde en ontroerde.

“Bokito was een geliefde persoonlijkheid. Hij had een eigen karakter, een eigen mening en een eigen gevoel voor humor. Hij was een vriend voor iedereen die hem kende”, zegt de Rotterdamse wethouder Nout Rodenberg van Dier en Milieu.

Rodenberg zegt dat de Bokito veel heeft betekend voor de samenleving en voor Rotterdam in het bijzonder: “Hij was een ambassadeur voor de stad. Hij was een voorbeeld voor onze inwoners, die van hem konden leren over respect, empathie en vrede.”

Bokito overleed dinsdag tijdens een medische behandeling in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. Zijn overlijden was groot nieuws in binnen- en buitenland. Woensdagmiddag werd Bokito in de Tweede Kamer herdacht met een minuut stilte.

Wethouder Rodenberg zegt dat Bokito nooit zal worden vergeten en dat hij een blijvende erfenis zal achterlaten: “We hebben besloten om hem te eren met een standbeeld en een postzegel, zodat iedereen hem kan blijven zien en herinneren. We hebben ook een fonds opgericht om zijn naam te dragen en om zijn belangrijke werk voort te zetten.”

 
Deel dit artikel: