19 ℃

“Rond elf uur ben ik al straalbezopen”

Niet jongeren, maar juist ouderen drinken het meest. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt dat 65-plussers zich dagelijks klem zuipen. Hanny Rijschers herkent zich in de cijfers. “Rond elf uur ’s morgens ben ik al straalbezopen”, zegt ze.

rond-elf-uur-ben-ik-dronkenIn tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zijn het niet de jongeren die overmatig alcohol gebruiken. Vooral jonge vrouwen gedragen zich keurig: Een kwart van de vrouwen tot 45 jaar drinkt niet tot nauwelijks. Hoogopgeleide bejaarden drinken het meest van allemaal. Onder de ouderen bevinden zich twee maal zoveel alcoholisten als onder jongeren, schrijft Metro.

De 67-jarige Hanny Rijschers drinkt ook graag een glaasje. “Om negen uur ’s morgens gaat de sherry op tafel en als ik opschiet, ben ik rond elf uur straalbezopen. Dan een paar wijntjes bij de lunch, een afzakkertje tussendoor en dan ga ik langzaam naar het aperitief. Mijn man is dood en ik heb verder toch geen zak te doen”, hikt de gepensioneerde advocate. “Tijdens het avondeten nog een flesje rosé en dan lekker een paar Liquor 43’s bij de tv. Fors? Ja, maar teveel zou ik het niet willen noemen. Ik ben natuurlijk geen alcoholist. Die drinken Schultenbräu.”

 
Deel dit artikel: