Ricardo (38) nog steeds vierkant achter Israël want ‘die mensen zien er hetzelfde uit als ik’

Ricardo (38) nog steeds vierkant achter Israël want ‘die mensen zien er hetzelfde uit als ik’
Foto: Txking / Shutterstock.com

HELMOND - De oorlog in de Gazastrook heeft ook ons land verdeeld. Veel mensen vinden dat Israël in de jacht op terreurbeweging Hamas is doorgeslagen naar de totale vernietiging van het Palestijnse volk en zich dus schuldig maakt aan genocide. Ook de 38-jarige Ricardo van Kuilbeek uit Helmond heeft een mening over het conflict.

Hoewel Van Kuilbeek niet precies weet wat er in Israël en Gaza gaande is, spreekt hij zijn steun uit voor Israël. Op sociale media plaatste hij zelfs een Israëlisch vlaggetje bij zijn profielnaam. Wij vroegen aan Van Kuilbeek wat hem deed besluiten om zo duidelijk partij te kiezen voor Israël. “Het punt is dat Israëlische mensen er hetzelfde uitzien als ik”, legt hij uit. “Ze hebben dezelfde kleur, kleden zich hetzelfde en houden van dezelfde muziek. Daardoor kan ik mij veel makkelijker met deze mensen identificeren. Reden genoeg om vierkant achter de Israëliërs te gaan staan.”

Rest de vraag of culturele verschillen en uiterlijke overeenkomsten überhaupt relevant zijn in een oorlog waarvan voornamelijk onschuldige burgers het slachtoffer worden. Toch lijkt Van Kuilbeek die vraag vooralsnog niet te gaan beantwoorden. Van Kuilbeek kijkt glazig, blijft even stil en vraagt vervolgens of er nog bier is.

 
Deel dit artikel: