20 ℃

REVIEW: De nieuwe iPhone X

Sinds vrijdagmorgen is ‘ie te koop: de nieuwe Apple iPhone X. Honderden Apple-fans stonden in de rij om het toestel te bemachtigen. Wij mochten de iPhone X alvast testen. Wat kun je er mee?

Foto: Hurricanehank / Shutterstock.com

Wat direct opvalt zijn de afgeronde hoeken en het Apple-logo op de achterzijde. Aan de voorzijde beschikt de iPhone X over een scherm. Maar de grootste verrassingen ontdek je pas nadat je het toestel hebt aangezet.

De iPhone X komt met een aantal voorgeïnstalleerde apps. Zo heeft het toestel een browser aan boord. Daarmee kun je overal internetten, mits je de beschikking hebt over een dataverbinding. Het apparaat heeft een ingebouwde camera. Je hoeft dus niet meer overal een los fototoestel mee te slepen. Je foto’s kun je, direct vanuit de iPhone X, publiceren op Facebook en Instagram. Daarvoor hoeft het toestel niet eens te worden opengeschroefd.

Apple heeft met het nieuwe model hoog ingezet op communicatie. Zo is het mogelijk om iemand een kort tekstbericht te sturen als je even geen tijd hebt om langs te gaan. Ook kun je met de iPhone X een zogenoemde spraakverbinding opzetten. Op die manier is het mogelijk om met iemand te praten, zélfs wanneer jullie niet bij elkaar in de buurt zijn. Handig!

 
Deel dit artikel: