PvdA/GroenLinks beschuldigd van ronselen kwetsbare ouderen voor Kamerzetel

PvdA/GroenLinks beschuldigd van ronselen kwetsbare ouderen voor Kamerzetel
Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

DEN HAAG - Met nog enkele maanden te gaan voor de verkiezingen is PvdA/GroenLinks in opspraak geraakt. De combinatiepartij wordt openlijk beschuldigd van het ronselen van kwetsbare ouderen voor de politiek. 

Vandaag werd bekend dat een bejaarde vrouw van 73 door PvdA/GroenLinks is ingepalmd voor een plekje op de kieslijst. “Ouderen weten niet meer zo goed wat er om hen heen gebeurt en kunnen daardoor minder goed voor zichzelf opkomen. Vaak durven ze geen ‘nee’ te zeggen. Dat maakt hen gemakkelijke slachtoffers. Dat weet PvdA/GroenLinks natuurlijk ook”, zegt geriatrisch verpleegkundige Marleen Leistert.

Leistert adviseert ouderen om zich weerbaar op te stellen: “Als je wordt gebeld door iemand van PvdA/GroenLinks, is de kans groot dat ze je met mooie praatjes de politiek in proberen te lokken. Ga er niet op in, maar verbreek direct de verbinding.”

Overigens is PvdA/GroenLinks niet de enige partij die jaagt op kwetsbare ouderen. Eerder had de partij BVNL het gemunt op een 73-jarige man uit Brabant.

 
Deel dit artikel: