22 ℃

Henk Krol nuanceert geruchten over terugkeer in Kamer: “Sta op onverkiesbare tweede plek”

Henk Krol nuanceert geruchten over terugkeer in Kamer: “Sta op onverkiesbare tweede plek”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

In Den Haag gonst het van geruchten over Henk Krol. De 73-jarige Krol zou via de partij BVNL proberen terug te keren in de Tweede Kamer. Maar volgens Krol zit het toch allemaal net iets anders in elkaar.

Na eerder actief te zijn geweest voor de VVD, 50PLUS, Partij voor de Toekomst, Groep Krol/Van Kooten-Arissen, Lijst Henk Krol en Sterk Lokaal Flevoland zou Henk Krol zou zich nu hebben aangesloten bij BVNL, de partij van Kamerlid Wybren van Haga. “Dat klopt inderdaad, maar de suggestie dat ik daadwerkelijk zou terugkeren in de Tweede Kamer is absurd”, aldus Krol. “Ik sta als nummer twee op de kieslijst. De kieslijst van BVNL, nota bene. Dus de kans dat ik daadwerkelijk een zetel krijg is echt nihil.”

“Ik ben 73 en dus nog veel te jong om achter de geraniums te gaan zitten. Kijk, in theorie zou ik gekozen kunnen worden. Maar dan moet BVNL bij de komende verkiezingen twéé zetels behalen, of ik zou een heleboel voorkeurstemmen moeten krijgen. Dat is natuurlijk niet heel waarschijnlijk”, lacht Krol. “Het gaat meer om een symbolische kandidaatstelling. In de komende weken ga ik eerst eens rustig de standpunten van BVNL bestuderen en kijken waar ik me in hemelsnaam nu weer bij heb aangesloten.”

 
Deel dit artikel: