23 ℃

Premier Schoof blij met sfeer in Tweede Kamer: “Voelt als een warm bad”

Premier Schoof blij met sfeer in Tweede Kamer: “Voelt als een warm bad”
Foto: YT CC

DEN HAAG - De kersverse premier Dick Schoof voelt zich op de eerste dag in de Tweede Kamer ‘heel erg welkom’. “Zo’n eerste dag is natuurlijk best spannend, maar ik vond het eigenlijk heel goed gaan”, aldus premier Schoof.

“Er ontstond een beetje ruzie, waarbij ik van mijn eigen achterhoede direct een dolk in mijn rug kreeg. Geert Wilders noemde mij op mijn eerste werkdag ‘slappe hap’. Daarna werd PvdA-GroenLinks-Kamerlid Asmah Lahlah beledigd om haar hoofddoek en liep ze huilend de Kamer uit”, somt Schoof op.

“Daarna gooide PVV-minister Agema met een nare hoofddoek-tweet nog wat kolen op het vuur, waarna ik genoodzaakt was om mevrouw Agema een standje te geven”, vervolgt Schoof. “En vervolgens kregen Yesilgöz en Wilders ruzie, waarmee de eerste breuk in de coalitie een feit werd.”

“Dus ja, het was een heerlijke start van mijn nieuwe baan. Ik wist wel dat in de Tweede Kamer altijd op een opbouwende en professionele manier gedebatteerd wordt, maar dit voelde echt als een warm bad! Ik hoop dat we in de loop van volgende maand aan de inhoud toekomen”, besluit premier Schoof.

 
Deel dit artikel: