22 ℃
'Slappe hap'

Wilders valt per ongeluk eigen premier aan: “Sorry, ben nog gewend aan oppositierol”

Wilders valt per ongeluk eigen premier aan: “Sorry, ben nog gewend aan oppositierol”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders heeft zijn excuses aangeboden voor de verbale aanval op zijn eigen premier Dick Schoof. “Na achttien jaar in de oppositie ben ik er nog steeds aan gewend om de premier de hele dag uit te kafferen. Het is een soort automatisme. Sorry”, aldus Wilders.

Letterlijk in het allereerste debat na zijn beëdiging werd premier Schoof vol onder vuur genomen door zijn eigen achterhoede. De ruzie ging over het feit dat er twee racisten in het kabinet zitten. Volgens PVV-leider Geert Wilders is dat door Schoof niet hard genoeg ontkend. De verwarde PVV-leider maakte vervolgens zijn eigen premier uit voor ‘slappe hap’.

“Oeps”, aldus Wilders. “Dat had ik niet moeten doen. Ik ben zo gewend geraakt aan mijn oppositierol, dat ik nog steeds de neiging heb om kabinetsleden voortdurend te kleineren, uit te schelden en af te blaffen. Ik heb de heer Schoof natuurlijk zelf uitgekozen, dat vergeet ik weleens.”

Op de vraag of Wilders van plan is om Schoof nog vaker af te vallen, antwoordde de PVV-leider: “Nee hoor. Als de heer Schoof voortaan precies zegt wat ik wil in de woorden die ik voor hem kies, zoals we hadden afgesproken, heeft hij verder niets te vrezen.”

 
Deel dit artikel: