PostNL wil voortaan halverwege afspreken: “Werk eerlijker verdelen tussen bezorger en ontvanger”

PostNL wil voortaan halverwege afspreken: “Werk eerlijker verdelen tussen bezorger en ontvanger”
Foto: Jacqueline van Kerkhof / Shutterstock.com

DEN HAAG - Bij de presentatie van de jaarcijfers heeft PostNL haar ambitie voor de toekomst bekendgemaakt. PostNL wil vanaf volgende maand halverwege afspreken met de ontvanger van een brief of pakketje. Op die manier wordt het werk eerlijker verdeeld tussen de bezorger van PostNL en de ontvanger.

PostNL kan haar taak al jaren niet aan. Om de werkdruk van postbezorgers iets te verlichten, stelt PostNL voor om voortaan halverwege af te spreken. “Als een pakketje van Maastricht naar Groningen moet, kunnen we bijvoorbeeld afspreken in Zutphen. Op die manier rijdt onze medewerker de helft en de ontvanger de andere helft. Dat is wel zo eerlijk”, zegt PostNL-bestuursvoorzitter Herna Verhagen.

Verder wil PostNL meer tijd om brieven en pakketjes tot halverwege te bezorgen. Nu moet post binnen 24 uur bezorgd worden, maar het bedrijf wil dat twee dagen wordt toegestaan en op termijn zelfs drie dagen. Verhagen: “Mensen denken vaak dat PostNL de beste wil zijn, maar dat is een hardnekkig misverstand. Het zou fantastisch zijn als we ooit helemáál niets meer hoeven te doen. Dat is nu nog slechts een droom, maar daar moeten we uiteindelijk wel naartoe.”

 
Deel dit artikel: