14 ℃
'Jongeren hebben zich dit keer voorbeeldig gedragen'

Politie houdt situatie onder controle na WK-winst op Qatar

Politie houdt situatie onder controle na WK-winst op Qatar
Foto: VanderWolf Images / Shutterstock.com

Door kordaat optreden van de politie is het na de winst van het Nederlands Elftal op Qatar dinsdagavond rustig gebleven in Nederland. Dit is opmerkelijk, aangezien de overwinning van Marokko in de WK-wedstrijd tegen België eerder leidde tot onrust en rellen in ons land.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken en de laatste groepswedstrijd met 2-0 van Qatar was gewonnen, liepen de spanningen niet hoog op. De teller van het aantal arrestaties bleef met de uitblijvende rellen in de grote steden dan ook hangen op nul.

De politie stond op scherp, vanwege de rellen die eerder uitbraken na de wedstrijd van Marokko. Maar nadat er geen stenen naar de politie werden gegooid, geen brandjes werden gesticht en geen auto’s werden gesloopt, hoefde de ME niet ingezet te worden.

Politiewoordvoerder Tim Milfenberg is tevreden over de sfeer na afloop van de wedstrijd van Oranje tegen Qatar: “De jongeren hebben zich dit keer voorbeeldig gedragen. Blijkbaar hebben ze door ons ferme optreden van afgelopen weekend hun lesje geleerd.”

 
Deel dit artikel: