17 ℃

Peter (43) betaalt voorlopig geen rekeningen meer: “Ik wil niet vooruitlopen op Prinsjesdag”

Peter (43) betaalt voorlopig geen rekeningen meer: “Ik wil niet vooruitlopen op Prinsjesdag”
Foto: Albina Matveytseva / Shutterstock.com

Een tegenvaller voor de crediteuren van Peter Cruzijl uit Zaltbommel. De 43-jarige elektrotechnicus heeft besloten om voorlopig geen enkele rekening meer te betalen. Hij wil niet vooruitlopen op Prinsjesdag.

Het kabinet maakt op Prinsjesdag plannen bekend om de koopkracht van de Nederlanders vanaf volgend jaar te repareren. Wat de plannen precies inhouden, wil het kabinet nog niet zeggen. “En daar sluit ik mij bij aan. Laten we eerst rustig afwachten wat de plannen zijn, voor we overhaast allerlei rekeningen gaan betalen”, aldus Cruzijl.

De maatregel is slecht nieuws voor het energiebedrijf, de sportschool, de Belastingdienst en de VvE die allemaal nog geld van Cruzijl tegoed hebben. Ook de recente apk-keuring van zijn auto is nog niet betaald.

Is Cruzijl van plan om de openstaande rekeningen na Prinsjesdag alsnog te voldoen? “Ik begrijp uw vraag, maar ik vind het niet verstandig om daar nu uitspraken over te gaan doen. Op Prinsjesdag maakt het kabinet haar plannen bekend. Ik stel voor dat we daarna opnieuw bekijken hoe mijn koopkracht ervoor staat. Hier wil ik het op dit moment graag bij laten.”

 
Deel dit artikel: