23 ℃

PEILING: Nederland is nieuwe kabinet spuugzat

PEILING: Nederland is nieuwe kabinet spuugzat
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Het lijkt erop dat het nieuwe kabinet zijn langste tijd heeft gehad. Uit een peiling van bureau QuestionIt blijkt dat maar liefst 63 procent van de kiezers vindt dat het tijd is voor een nieuw landsbestuur met andere bewindslieden.

“Uit deze peiling blijkt dat Nederlanders het nieuwe kabinet Schoof behoorlijk zat zijn”, zegt politiek analist Fons Knielen. “Sommige ministers plakken al uren op het pluche. Zij hebben geen idee meer van wat er in de samenleving speelt.”

Vooral voor premier Schoof heeft de kiezer geen goed woord over. “Schoof heeft samen met de coalitie allerlei plannen gepresenteerd, maar daar is in de afgelopen uren nog niets van terechtgekomen. Het geduld van de kiezer is niet oneindig”, aldus Knielen.

Knielen verwacht dat deze peiling niet zonder gevolgen zal blijven: “Schoof kan deze cijfers moeilijk negeren. Als nog maar zo weinig kiezers vertrouwen in je hebben, dat moet je je conclusies trekken. De kiezer heeft hem een kans gegeven, maar die heeft hij helaas niet weten te benutten.”

 
Deel dit artikel: