Patrick (49) is zuinig met kinetische energie: “Al voor honderden euro’s bespaard”

Patrick (49) is zuinig met kinetische energie: “Al voor honderden euro’s bespaard”
Foto: Dawn Gilfillan / Shutterstock.com / Thestarman / Pixabay

Omdat de energieprijzen fors zijn gestegen, zetten veel Nederlanders de verwarming een graadje lager en douchen ze wat korter. Toch wordt er op kinetische energie nog nauwelijks bespaard. De 49-jarige Patrick Beiers laat zien dat het ook anders kan.

“De meeste mensen hebben geen flauw idee wat kinetische energie is en dat je er flink op kunt besparen”, zegt Patrick. “Ik verbruik nu al een jaar zo min mogelijk kinetische energie. Je moet gewoon even zoeken naar de juiste dagindeling.”

Patrick is vrijgezel en kan door een chronische motivatiebeperking al enkele jaren niet werken. Daardoor hoefde hij zijn dagritme nauwelijks te veranderen.

“Ik blijf ’s morgens een paar uur langer in bed. Daarna ga ik direct door naar de bank waar ik in principe de rest van de dag niet meer af kom. Rond een uur of 21:00 val ik in slaap en om 02:00 uur schrik ik wakker en ga ik naar bed”, legt Patrick uit. “Door zo min mogelijk te bewegen, verbruik ik bijna geen kinetische energie. Daardoor hoef ik ook minder vaak te eten. De pizzaservice komt hier nog maar vier keer per week. De rest vul ik op met chips en instant noedels.”

 
Deel dit artikel: