Overheid klaar met muzikale omlijsting vaccinatieprogramma

Foto: YT CC

Over een aantal weken start het Rijksoverheid met het toedienen van de coronavaccins aan de Nederlandse bevolking. De voorbereiding van de muzikale omlijsting van het vaccinatieprogramma is inmiddels afgerond. Dat zei de verantwoordelijke minister Hugo de Jonge in de persconferentie van vrijdagochtend.

“Omdat uit onderzoek blijkt dat het zetten van een prikje toch een spannende gebeurtenis is voor sommige Nederlanders, hebben wij besloten om motiverende, geruststellende achtergrondmuziek tijdens het vaccineren beschikbaar te stellen”, aldus de minister. “Onze keuze is gevallen op het nummer ‘Shoot your Shot’ van Divine. Wij hebben voor 276 miljoen euro de rechten overgenomen van de erven van de in 1988 overleden dragqueen.”

Hij vervolgt: “Ja, dit is natuurlijk een enorme kapitaalinjectie, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat wij keurig hebben onderhandeld en binnen het budget zijn gebleven. Onze eerste keuze was namelijk ‘Heal the World’ van Michael Jackson. Ik zal u niet vertellen welke astronomische bedragen de rechthebbenden hiervoor vroegen, maar dit was voor het kabinet onacceptabel. Het blijft natuurlijk uw en mijn belastinggeld, daar moeten wij als overheid verantwoordelijk mee omgaan.”

 
Deel dit artikel: