19 ℃

Michael Jackson wist in 1992 al van het coronavirus

Foto: Casta03 / Wiki Commons CC

Het coronavirus is minder nieuw dan gedacht. Michael Jackson zong er al over in 1992. Dat ontdekte muziekjournalist Pieter-Jan Kroese.

Kroese viel bijna om van verbazing, toen hij een oude hit van Michael Jackson beluisterde: “Net als iedereen dacht ik dat het coronavirus pas eind 2019 is ontstaan. Maar Michael Jackson moet in 1992 al van het virus hebben geweten. Het lied ‘Heal the World’ is een duidelijke waarschuwing.”

Michael Jackson zingt in het nummer letterlijk: “Heal the World. Make it a better place for you, and for me and the entire human race”. In het Nederlands vertaald: “Genees de wereld. Maak het een betere plaats voor jou, voor mij en voor de gehele mensheid”.

“Duidelijker kan bijna niet. Toen werd er lacherig op gereageerd, maar achteraf bezien wilde Jackson ons waarschuwen voor een virus dat wereldwijd veel slachtoffers zou gaan maken. Nu weten we dat hij gelijk had”, aldus Kroese.

Hoe het kan dat Michael Jackson in 1992 al van het coronavirus op de hoogte was, weet Kroese niet: “Dit kun je geen toeval noemen. Michael Jackson moet contacten hebben gehad met vooraanstaande virologen, dat kan bijna niet anders. Als we toen beter naar Michael Jackson hadden geluisterd, hadden we die hele pandemie misschien kunnen voorkomen.”

 
Deel dit artikel: