23 ℃
Mogelijk honderden hagelstenen gevallen

“Opruimen hagelstenen kan nog weken duren”

“Opruimen hagelstenen kan nog weken duren”
Foto: Flystock / Shutterstock.com

REMSBEEK - Verschillende plaatsen in ons land zijn dinsdagavond getroffen door hagelbuien. Medewerkers van de gemeente zijn intussen begonnen met het opruimen van de hagelstenen.

Enkele uren voor het hageldrama zich voltrok, werd al gewaarschuwd voor hagelstenen tot wel vier centimeter. “Uiteindelijk bleek het te gaan om vier millimeter, maar het verschil is slechts enkele letters. Dat geeft wel aan hoe dicht we bij een ramp zaten”, zegt meteoroloog Thomas Indra.

Onder meer in de provincies Zeeland, Brabant en Gelderland vielen meerdere hagelstenen. “We hebben geen idee om hoeveel korrels het precies gaat. Het zijn er minstens honderden, misschien zelfs een paar duizend”, aldus Indra.

Volgens de eerste schattingen kan het nog weken duren tot alle hagelstenen zijn opgeveegd en afgevoerd. “Het is een monsterklus”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “We hebben veel extra mensen opgetrommeld om de hagelstenen op te ruimen. En we moeten nog opschieten ook, anders zijn ze allemaal gesmolten.”

 
Deel dit artikel: