17 ℃
'Beledigend en beschamend'

Ophef na seksistische ‘hoerenspeeches’ volkstuinvereniging De Boskuil

Ophef na seksistische ‘hoerenspeeches’ volkstuinvereniging De Boskuil
Foto: Diego Cervo / Shutterstock.com

Volkstuinvereniging De Boskuil is opnieuw in opspraak gekomen, nadat details bekend werden over vrouwonvriendelijke uitspraken tijdens het lustrumfeest. In speeches van mannelijke bestuursleden werden vrouwen beschreven als ‘sperma-emmers’ en andere vrouwonvriendelijke kwalificaties.

Dat het er bij volkstuinverenigingen soms heftig aan toe gaat was al bekend, maar het gedrag van de mannen bij De Boskuil in Strielwouden is volgens velen volstrekt ontoelaatbaar.

Op het internet verscheen deze week een filmpje waarin het bestuur denigrerende en zeer seksistische uitspraken over vrouwen doet. De uitspraken zijn vooral opmerkelijk in het licht van de cultuurverandering waaraan De Boskuil zou werken.

Meer dan 270 leden van de volkstuinvereniging ondertekenden een brandbrief, waarin zij de ‘ronduit beledigende, beschamende en betreurenswaardige’ teksten van het bestuur afkeuren: “Dit zijn teksten die niet anders dan bevestigen dat deze sprekers de noodzaak tot cultuurverandering nog niet hebben begrepen.”

Het is niet de eerste keer dat volkstuinvereniging De Boskuil in opspraak is. Twee jaar geleden ontstond grote ophef over het ontgroeningsritueel bij de vereniging, waarbij nieuwe leden werden gedwongen om spruitjes te eten.

 
Deel dit artikel: