19 ℃

Omtzigt: “Heb Wilders en Yesilgöz nog niet echt horen smeken”

Omtzigt: “Heb Wilders en Yesilgöz nog niet echt horen smeken”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - NSC-leider Pieter Omtzigt wil de formatiegesprekken best hervatten, maar dan moeten andere partijen beter hun best doen om hem weer aan tafel te krijgen. “Zonder mij kunnen de onderhandelingen niet verder. Ik heb de touwtjes in handen. Ik vraag me af of Geert en Dilan zich dat wel realiseren”, aldus Omtzigt.

Omtzigt zorgde dinsdag voor grote verbazing door uit de formatieonderhandelingen te stappen. De populaire NSC-leider houdt de deur voor de andere partijen wel op een kier. “Als ze echt met mij verder willen praten, dan verwacht ik van Geert, Dilan en Caroline toch een stukje nederigheid”, zegt Omtzigt. “Tot nu toe heb ik ze niet echt horen smeken. Natuurlijk zie ik wel hun emotie, maar ik ben niet overtuigd.”

“Laat ik een simpel voorbeeld geven”, vervolgt Omtzigt. “Toen ik vanmorgen het Kamergebouw binnenkwam, moest ik zelf mijn koffie halen. Dan denk ik: verdorie Geert, toon nou eens je goede wil. En van Dilan verwacht ik ook wat meer inzet om mij te behagen. Kijk, laat één ding duidelijk zijn: aan mij ligt het niet. Ik wil best verder moet die onderhandelingen, maar het moet wel van twee kanten komen.”

 
Deel dit artikel: