13 ℃

Olympische Winterspelen vanaf 2030 uitsluitend op PlayStation

Olympische Winterspelen vanaf 2030 uitsluitend op PlayStation
Foto: YT CC

Het Internationaal Olympisch Comité onderzoekt of de Olympische Winterspelen vanaf het jaar 2030 kunnen worden gespeeld op de PlayStation. Vanwege de klimaatverandering durft het Comité er niet op te gokken dat er dan nog voldoende echte sneeuw is.  

“We hebben in de afgelopen maanden allemaal gezien hoe de wintersportgebieden eraan toe zijn, voor zover je nog van wintersportgebieden kunt spreken”, aldus IOC-voorzitter Thomas Bach. “Met sneeuwkanonnen kan nu nog een eenvoudige skipiste worden gemaakt, maar we gaan ervan uit dat het over enkele jaren ook daarvoor te warm is.”

“Bovendien is het, ook weer vanwege het klimaat, niet verstandig om sporters van over de hele wereld in te laten vliegen”, vervolgt Bach. “Als we de Olympische Spelen verplaatsen naar de PlayStation, kunnen de sporters gewoon thuis op de bank blijven.”

Om de Olympische Winterspelen op de PlayStation mogelijk te maken, wordt speciale software ontwikkeld. “Hiervoor hebben we contact gezocht met de ontwikkelaars van Avastars”, aldus Bach. “Ik heb er al wat van gezien en ik moet zeggen: het ziet er verdomd realistisch uit.”

 
Deel dit artikel: