20 ℃

Oekraïne ‘superblij’ met overwinning Eurovisie Songfestival

Foto: EUPA-IMAGES / Shutterstock.com

De leden van de Oekraïense band Kalush Orchestra kunnen het nog maar amper geloven. Zaterdagavond winnen ze het Eurovisie Songfestival met het liedje ‘Stefania’.

Oekraïne krijgt van de jury de meeste stemmen en laat de andere landen ver achter zich. “We wisten wel dat we een goede kans maken, maar dat we zaterdag zo overtuigend gaan winnen had ik niet verwacht”, zegt bandlid Oleh Psuik.

Vrijdagmiddag nam Kalush Orchestra alvast de eerste felicitaties in ontvangst. “Iedereen zal begrijpen dat we superblij zijn met dit resultaat. Juist nu ons land het zo moeilijk heeft, kunnen we deze opsteker goed gebruiken”, aldus Psuik.

Het Eurovisie Songfestival krijgt de laatste jaren veel kritiek. De puntenverdeling van de jury zou te veel gebaseerd zijn op politieke belangen en weinig te maken hebben met de liedjes zelf. Maar die kritiek wijst Psuik van de hand: “Nee, nee hoor. Wij hebben gewoon echt het beste liedje en de beste performance. We gaan zaterdagmiddag met de hele band een goed glas champagne drinken op onze overwinning. Niet teveel natuurlijk, want we moeten ’s avonds nog optreden.”

 
Deel dit artikel: