13 ℃

S10 feliciteert Oekraïne met overwinning Eurovisie Songfestival

Foto: YT CC

Zangeres S10 heeft de Oekraïense groep Kalush Orchestra vrijdagmiddag alvast gefeliciteerd met hun overwinning bij het Eurovisie Songfestival. “Ik ben heel blij voor ze, ze gaan deze overwinning echt verdienen”, luidt de sportieve reactie van S10.

Afgezien van een vals nootje in het tweede refrein zet S10 zaterdagavond een foutloos optreden neer. Toch krijgt niet zij, maar de Oekraïense groep Kalush Orchestra de meeste punten van de jury. “Tijdens de puntentelling zit ik echt op het puntje van mijn stoel. Het blijft tot het laatste moment spannend, voordat Oekraïne uiteindelijk de winnaar wordt”, verklapt S10.

“De overwinning van Oekraïne betekent ook dat dat land volgend jaar het liedjesfestival mag organiseren. Mocht dat in Oekraïne vanwege de oorlog niet kunnen, dan wordt uitgeweken naar een ander land, waarbij Oekraïne wel een speciale rol krijgt”, weet songfestivalkenner Angelo Kellers.

Wie volgend jaar het Eurovisie Songfestival wint, is volgens Kellers nog niet zeker: “Dat hangt heel erg af van de politieke situatie op dat moment. Rusland heeft gedreigd met een militaire aanval als Finland lid wordt van de NAVO. Dus ik denk dat de Finnen volgend jaar de beste kansen hebben bij het Songfestival. Maar het kan ook zijn dat Poetin de oorlog uitbreidt naar het zuidwesten. Dan wint Moldavië dus.”

 
Deel dit artikel: