18 ℃

Nynke (23) vindt Booking.com wel genoeg gestraft en downloadt app weer op telefoon

Foto: Mangostar / Shutterstock.com

Nynke Vinkenveger uit Veghel vindt dat Booking.com wel genoeg gestraft is, nadat bekend was geworden dat de topmanagers tientallen miljoenen aan bonussen hadden gekregen. En dus heeft ze de app weer gedownload op haar telefoon.

Booking.com raakte vorige week in opspraak, omdat de top van het bedrijf een bonus van 28 miljoen euro kreeg, terwijl het bedrijf ook vele miljoenen aan noodsteun claimde bij de belastingbetaler. Nynke Vinkenveger noemt zichzelf een realistische wereldverbeteraar en vindt dat iedereen een tweede kans verdient. En dus heeft ze na drie dagen staking de app van de reissite opnieuw gedownload.

“Toen ik hoorde dat de bobo’s bij Booking.com een megabonus hadden gehad, heb ik meteen de app verwijderd. Ik ben daar heel principieel in. Maar ik ben ook realistisch. Ik vind dat iedereen een tweede kans verdient en dus ook Booking.com”, aldus de 23-jarige influencer.

De vraag is natuurlijk of een principiële verwijdering van drie dagen wel enig effect heeft. Maar die vraag vindt Nynke heel erg cynisch. “Je kunt mij van alles gaan verwijten, maar ik doe tenminste iets”, zegt ze strijdbaar. “Ik ken heel veel oude mensen van boven de 30 jaar die helemaal niets hebben gedaan. Dat vind ik pas kwalijk. Dus om mij nu te verwijten dat ik te weinig heb gedaan, vind ik absoluut niet fair. Bovendien, ik moet mijn rondreis door Portugal nog bij Booking.com boeken. Het zou toch te gek zijn als mijn reis niet zou kunnen doorgaan, omdat Booking haar managers miljoenen aan bonussen betaalt? Dat zou de wereld op zijn kop zijn.”

 
Deel dit artikel: