19 ℃

Booking.com grijpt keihard in: slechts 28 miljoen van de 100 miljoen euro staatssteun naar topbestuurders

Foto: www.hollandfoto.net / Shutterstock.com

Bij Booking.com hebben ze goed begrepen dat in deze moeilijke economische tijden de bomen niet tot in de hemel kunnen reiken. Vandaar dat ze aan hun topbestuurders hebben laten weten dat de broekriem moet worden aangehaald.

Vorig jaar was een dramatisch jaar voor Booking.com. Het bedrijf verloor maar liefst 60% van de omzet. Om toch het hoofd boven water kunnen houden, moest het Booking.com geld lenen van financiële instellingen en staatssteun aanvragen. In totaal kreeg het bedrijf 100 miljoen euro staatssteun, waarvan 65 miljoen euro van de Nederlandse staat. Dit met grote gevolgen voor de drie topbestuurders.

Volgens woordvoerder G. Wolf van Booking.com is de stemming bij de drie Amerikaanse topbestuurders van het bedrijf bedrukt: “Uiteraard begrijpen ze dat het bijzondere tijden zijn en dat ook zij moeten inleveren, maar dat de bonus van afgelopen jaar slechts 28 miljoen euro bedraagt valt ze rauw op het dak. Dat is nog geen 10 miljoen euro per persoon. En dat terwijl hun hypotheek en zorgkosten natuurlijk gewoon doorlopen. Gelukkig vatten ze het sportief op en zullen ze hun contract met Booking.com respecteren. Wel hebben ze besloten om vanaf nu nog slechts parttime te gaan werken, zodat ze via een bijbaantje toch nog een extraatje kunnen verdienen.”

 
Deel dit artikel: