14 ℃

NS wil in de toekomst ook treinen laten rijden als het sneeuwt

NS wil in de toekomst ook treinen laten rijden als het sneeuwt
Foto: Steve Photography / Shutterstock.com

UTRECHT - In de winter met de trein reizen? Als het aan de NS ligt, is dat over een tijdje heel normaal. Het spoorbedrijf wil in de toekomst ook treinvervoer gaan aanbieden in de winter.

De NS maakte het ambitieuze plan vandaag bekend. “De trein is nu al een efficiënt vervoermiddel bij mooi weer. Het zou fantastisch zijn als onze treinen ook in de winter rijden. Dat klinkt als science fiction, maar binnen onze organisatie wordt er al volop over gebrainstormd”, zegt NS-directeur Wouter Koolmees.

De NS kijkt met een schuin oog naar het buitenland, waar de treinen zelfs dwars door sneeuwbuien rijden: “In theorie is het allemaal mogelijk. In Oostenrijk en Canada wordt er zelfs al druk mee geëxperimenteerd. En met succes!”

Maar de ambities van de NS reiken nog verder, verklapt Koolmees: “Op de langere termijn zou je zelfs kunnen denken aan een soort vier-seizoenen-dienstregeling. Dan rijdt de trein het hele jaar door. In de zomer over hete spoorstaven en in de herfst over de blaadjes op de rails. Als NS-directeur fantaseer ik graag over dat soort gekke ideeën.”

 
Deel dit artikel: