14 ℃

Nog geen reactie Joost Klein na Iraanse aanval op Israël

Nog geen reactie Joost Klein na Iraanse aanval op Israël
Foto: Ruud Janssen / AVROTROS / Ankor Light / Shutterstock.com

LEEUWARDEN - Joost Klein heeft nog niet gereageerd op de Iraanse aanval op Israël. Verschillende acteurs, artiesten en schrijvers hebben Klein in een open brief om een reactie gevraagd, maar vooralsnog blijft die uit.

Zaterdagavond vuurde Iran vele tientallen drones en kruisraketten af op Israël, dat net als Nederland deelneemt aan het Eurovisie Songfestival. Of de Iraanse aanval gevolgen heeft voor de Nederlandse deelname aan het Songfestival is nog onduidelijk. Via sociale media heeft de Nederlandse kandidaat Joost Klein nog niet gereageerd op de Iraanse vergeldingsaanval. Collega’s uit het vak begrijpen niets van de afwachtende houding van Klein.

“Het is hoog tijd dat Joost Klein zijn standpunt betreffende de Iraanse aanval op Israël openbaar maakt. Na zo’n gebeurtenis kun je als Nederlandse songfestivaldeelnemer niet blijven zwijgen”, zegt acteur Ramsey Nasr.

Ook cabaretier Najib Amhali vindt dat Joost Klein snel moet laten weten hoe hij over de Iraanse aanval denkt: “Dat is niet alleen belangrijk voor de organisatie van het Songfestival, maar ook voor de regering in Teheran en het regime in Israël. Hoe dan ook, hij kan de wereld niet zo lang in spanning laten.”

 
Deel dit artikel: