14 ℃

Oorlog tussen Israël en Iran zal wereldvrede volgens beide landen weer een stukje dichterbij brengen

Oorlog tussen Israël en Iran zal wereldvrede volgens beide landen weer een stukje dichterbij brengen
Foto: Alessia Pierdomenico / Shutterstock.com / Khamenei.ir / Wiki Commons CC BY 4.0

TEL AVIV / TEHERAN - Iran heeft een aanval uitgevoerd op Israël. Tegelijkertijd beloofde Israël dat het keihard zal terugslaan. Volgens beide landen is een oorlog tussen beide landen goed voor de wereldvrede.

De Amerikaanse president Biden waarschuwde de wereld al voor een Iraanse aanval op Israël. Hij wilde dat Iran het plan afblaast, maar daar voelde het land niets voor. Sterker nog, Iran denkt dat wereldvrede dichterbij komt als Israël door hen vernietigd zal worden. “Als het zionistische, moorddadige regime in Israël met wortel en tak wordt uitgeroeid, kan de wereld eindelijk een plaats worden waar de gerechtvaardigden en godsvrezenden een paradijs kunnen opbouwen. Dat wil toch ieder weldenkend mens?”, zei het Iraanse staatshoofd ayatollah Khamenei.

Ook de Israëlische premier Netanyahu denkt dat de wereldvrede door een oorlog met Iran weer in stukje dichterbij komt: “Als het land van moordzuchtige ayatollahs dat allerlei terroristische organisaties voorziet van wapens en geld wordt vernietigd met een allesomvattende aanval vanuit Israël is dat een zegen voor de stabiliteit in de regio. Het uitroeien van alle geestelijken en politici in Iran door alle steden en dorpen plat te bombarderen, zal zorgen voor langdurige vrede. Wij gaan er dan ook vanuit dat alle oprechte pacifisten in de wereld ons zullen steunen bij een nietsontziende oorlog voor vrede in Iran.”

Zowel Israël als Iran denkt dat een nieuwe oorlog tussen beide landen de kortste weg is naar vrede. “Het is al tientallen jaren onrustig in het Midden-Oosten, maar ik denk dat we nu de oplossing wel te pakken hebben”, aldus Netanyahu. Ayatollah Khamenei is het daarmee eens.

 
Deel dit artikel: