17 ℃

Nederlanders verkopen massaal hun duikboten na ramp met Titan

Nederlanders verkopen massaal hun duikboten na ramp met Titan
Foto: Jens Otte / Shutterstock.com

Na de ramp met de duikboot Titan, waarbij vier steenrijke ramptoeristen om het leven kwamen, durven veel gewone Nederlanders niet meer met hun duikboot op pad te gaan. Via sites als Marktplaats en Facebook worden talloze duikbootjes te koop aangeboden.

In de afgelopen week verongelukte het duikbootje Titan op weg naar het wrak van de Titanic in de Atlantische Oceaan. De ramp is voor veel Nederlanders aanleiding om hun duikboot van de hand te doen. “In het weekend gingen we graag met ons duikbootje naar een scheepswrak kijken, maar door deze tragedie ga je toch nadenken over de veiligheid van die dingen”, zegt Peter de Gruyp uit Purmerend, die zijn duikboot inmiddels op Marktplaats heeft gezet.

Ook Liesbeth Menderts wil van haar duikboot af: “Ik woon in Den Helder en werk op Texel. Ik gebruikte mijn duikbootje altijd voor woon-werk-verkeer. Na het ongeluk met de Titan heb ik besloten dat ik voortaan liever met de veerboot ga”, vertelt ze. “Eigenlijk zouden we deze zomer met onze duikboot naar Ibiza gaan, maar we gaan toch liever met de caravan naar Zuid-Frankrijk.”

 
Deel dit artikel: