11 ℃

Amerikaanse marine hoorde implosie duikboot al: “Russen moeten weten dat we alles kunnen horen”

Amerikaanse marine hoorde implosie duikboot al: “Russen moeten weten dat we alles kunnen horen”
Foto: Penofoto / Shutterstock.com / OceanGate

De duikboot Titan, die op weg was naar het wrak van de Titanic en daarna vermist raakte, is zondag al geïmplodeerd. Een geheim systeem van onderwatermicrofoons van de Amerikaanse marine ving het geluid van de implosie dagen geleden al op. Dat laat een Amerikaanse defensiemedewerker weten om de Russen te imponeren.

“Het geluid van de implosie werd al direct gedetecteerd door ons geavanceerde netwerk van onderwatermicrofoons. Wij vangen namelijk elk geluidje op. Als een garnaal op de boden van de Atlantische Oceaan een scheet laat, dan horen wij dat”, laat de Amerikaanse marine weten.

Als de Amerikanen het geluid van de implosie dagen geleden al opvingen, is de vraag waarom dat niet eerder werd gemeld. “Die vraag begrijp ik heel goed”, aldus de woordvoerder. “Maar we moeten nu van de gelegenheid gebruikmaken om de Russen te laten weten dat we elk geluidje in de oceaan, hoe klein ook, kunnen opmerken. En dat ze dus niet moeten denken dat ze ongemerkt met een onderzeeër door onze oceanen kunnen sluipen. Dat is nu even het belangrijkst.”

 
Deel dit artikel: