13 ℃

Moet Loon op Zand preventief geruimd worden?

Foto: Gorodenkoff / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Na de vijfde besmetting met het coronavirus in de Brabantse Loon op Zand gaan stemmen op om diverse wijken in deze gemeente preventief te ruimen. Het voornaamste doel is bescherming van de wijk Efteling, dat binnen deze gemeente valt. Dit blijkt uit een uitgelekte brief van de gemeenteraad, die dit nog niet bevestigd heeft.

Een 56-jarige man uit Loon op Zand was de eerste coronapatiënt in Nederland. Inmiddels is duidelijk dat ook mensen in zijn omgeving besmet zijn geraakt, onder wie zijn broer, dochter en vrouw. Maandag bleek dat ook buiten het gezin iemand is besmet met het coronavirus. Gevreesd wordt dat het virus overslaat naar de nabijgelegen wijk Efteling.

Door het preventief ruimen hoopt de gemeente het virus in te dammen. Om welke wijken het precies gaat is nog niet duidelijk. “Dat er geruimd gaat worden is al zeker”, geeft een dorpsbewoner die anoniem wenst te blijven ruiterlijk toe. “Men kijkt nu naar tussen de 300 en 500 gezinnen. Dit lijkt een groot aantal, maar als we er hiermee voor kunnen zorgen dat miljoenen bezoekers nog gewoon naar het Sprookjesbos kunnen, is het dat allemaal waard.”

 
Deel dit artikel: