18 ℃

MeteoScience: “Mensen, blijf in godsnaam binnen!”

Een groot deel van Nederland is getroffen door felle voorjaarssneeuw. Ondanks het advies van weerbureau MeteoScience, zijn veel mensen toch naar buiten gegaan. “Blijf in godsnaam binnen”, adviseren de weerkundigen.

MeteoScience-Mensen-blijf-in-godsnaam-binnenOnder meer in Groningen, Drenthe en Overijssel waren hevige sneeuwbuien. Door de plotselinge sneeuw zijn diverse aanrijdingen geweest. MeteoScience had eerder al via Nieuwspaal voor de voorjaarssneeuw gewaarschuwd, maar dat werd helaas niet door iedereen serieus genomen. “We waarschuwen niet voor niets. Nu zie je wat er gebeurt als mensen niet naar ons luisteren”, aldus meteoroloog Thomas Indra.

MeteoScience verwacht voor de komende dagen nog meer voorjaarssneeuw. “Op de weerkaarten zien we extreme toestanden”, aldus Indra. “Een pak sneeuw van vijftig of zestig centimeter is goed mogelijk. Tot half juli blijft het oppassen voor sneeuw- en hagelbuien. Ons advies luidt dan ook: Blijf binnen. Ga alleen de weg op als het echt niet anders kan en neem in dat geval altijd een lawinepieper mee.”

 
Deel dit artikel: