19 ℃

Het weer: Voorjaarssneeuw!

De winterjas kan nog niet worden opgeborgen. Nederland krijgt te maken met voorjaarssneeuw. Dat verwacht het toonaangevende weerbureau MeteoScience.

voorjaarssneeuw-meteoscienceMeteoroloog Thomas Indra voorziet een flink pak voorjaarssneeuw. “In deze tijd van het jaar kan de temperatuur nog plotseling snel dalen. In combinatie met een lagedrukgebied levert dat de ideale omstandigheden voor voorjaarssneeuw die blijft liggen”, legt Indra uit. “Vooral in het oosten kan veel sneeuw vallen. Vijftig tot zestig centimeter is best mogelijk.”

Op de weerkaarten is het naderende sneeuwfront goed te zien. De meeste sneeuw valt in het oosten van het land, maar ook in Zeeland, Noord-Holland en Zuid-Holland kan het flink gaan sneeuwen. Vooral het verkeer kan flink last krijgen van de voorjaarssneeuw. Automobilisten rekenen in het voorjaar niet meer op sneeuw. Rijkswaterstaat had de strooiwagens zelfs al ontmanteld.

MeteoScience raadt Nederlanders aan om voorzorgsmaatregelen te nemen. “Laat familieleden weten waar je bent en draag altijd een lawinepieper. Maar wat je ook doet: Blijf in godsnaam binnen”, adviseert Indra.

 
Deel dit artikel: