23 ℃

Meeste kleuters bereid om patat te eten als alternatief voor schaarse spinazie

Meeste kleuters bereid om patat te eten als alternatief voor schaarse spinazie
Foto: Miljan Zivkovic / Shutterstock.com

HEERHUGOWAARD - Door het regenachtige weer van de afgelopen weken is een tekort aan spinazie ontstaan. Volgens kleuters kan de aardappelindustrie een alternatief bieden zolang er een spinazietekort is.

Lege schappen bij onder meer Jumbo en Albert Heijn. Door de vele regenval van de afgelopen weken is er inmiddels sprake van een ware spinaziecrisis. In de kletsnatte grond konden spinazietelers niet zaaien en dus nu ook niet oogsten. Veel huishoudens zitten al zonder spinazie en dat is vooral een probleem voor kinderen, die voor hun groeiproces veel spinazie moeten eten. Uit een peiling van bureau QuestionIt blijkt echter dat 96 procent van de Nederlandse kleuters bereid is om patat te eten zolang spinazie niet verkrijgbaar is.

“Het probleem is dat veel ouders vastzitten in conventionele denkpatronen”, aldus de 5-jarige Daan Lievelst uit Heerhugowaard. “Zelfs in deze spinaziecrisis blijft men krampachtig vasthouden aan de traditionele combinatie van vlees, aardappelen en groente, terwijl dat laatste wat ons betreft gerust achterwege kan blijven.”

Volgens de kleuter zijn aardappelstelen, mits gefrituurd, een prima alternatief voor de schaarse spinazie: “Diepvriespatat is in de supermarkten nog ruimschoots voorhanden en bovendien veel goedkoper dan spinazie. Volgens mij is de keuze dan snel gemaakt.”

 
Deel dit artikel: