17 ℃

Media twijfelen aan bestaan van Geert Wilders

Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Steeds meer journalisten vragen zich af of Geert Wilders wel echt bestaat. De PVV-leider sloeg uitnodigingen voor talloze verkiezingsdebatten af. Veel mensen hebben Wilders nog nooit gezien. Bestaat hij echt, of is Geert Wilders slechts een mythe?

Nu de verkiezingen dichterbij komen, wringt de PVV-leider zich in allerlei bochten om maar niet in het openbaar te hoeven verschijnen. Deze week nog zegde Wilders een kritisch interview bij Nieuwsuur af. Steeds meer journalisten vermoeden dat Geert Wilders eigenlijk niet bestaat.

“Natuurlijk zien we Wilders weleens op televisie, maar dat kan trucage zijn. Met special effects kunnen ze heel veel tegenwoordig. Eerlijk gezegd ben ik hem nog nooit tegengekomen”, geeft politiek analist Fons Knielen toe.

PVV-stemmer Erwin de Roes twijfelt niet aan het bestaan van Wilders. “Ik geloof heilig dat er meer is dan alleen oneliners. In de Kamer zijn zelfs geschriften gevonden die door hem zijn ondertekend. En hij heeft veel volgelingen”, zegt hij. “Kijk, helemaal zeker weet ik het natuurlijk niet. Maar het gevoel dat hij zou kúnnen bestaan, dat is voor mij voldoende.”

 
Deel dit artikel: