13 ℃

McDonald’s wil uitzondering horecasluiting: “Onze producten hebben niets met voedsel te maken”

Foto: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Alle horeca in Nederland is gesloten. Geen restaurant of café mag nog een cappuccino of biefstuk serveren. De meeste horecagelegenheden leggen zich hierbij neer. Toch is er één restaurantketen die zich verzet tegen sluiting. McDonald’s is namelijk van mening dat het bedrijf niet tot de horeca mag worden gerekend: “Het is pure willekeur dat de Nederlandse regering onze producten bestempelt als voedsel.”

Volgens een vermeende woordvoerder van McDonald’s gaat het bedrijf dan ook naar de rechter om de beslissingen van de regering aan te vechten: “McDonald’s is een typisch marketing- en designbedrijf. Met voedsel heeft het allemaal niets te maken. Dat de bezoekers onze producten in hun mond stoppen gaat volledig buiten ons om. Wij raden het zelfs ten zeerste af.”

McDonald’s begrijpt niets van de behoefte van de klanten om hun producten op te eten: “Onze design McNuggets worden gemaakt van roze smurrie en onze designburgers zien er na vijf jaar nog precies hetzelfde uit als op de dag van aankoop. Je moet toch wel een enorme sukkel zijn als je dat in je mond steekt.”

 
Deel dit artikel: