13 ℃

Max Verstappen niet blij dat hij is geridderd: “Dat harnas zit niet lekker in Formule 1-auto”

Max Verstappen niet blij dat hij is geridderd: “Dat harnas zit niet lekker in Formule 1-auto”
Foto: Kozlik / Lorenza Marzocchi / Cristiano Barni / Shutterstock.com

Max Verstappen is bij de Grand Prix in Zandvoort ontevreden over zijn harnas. Het ijzeren pak dat hij moet dragen sinds hij is geridderd, blijkt zijn carrière als coureur geen goed te doen.

Een paar dagen geleden stond Max Verstappen nog glunderend op de foto, toen hij werd geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Maar inmiddels staat Verstappen het huilen nader dan het lachen. Het harnas dat Verstappen als ridder verplicht moet dragen, zit volgens de coureur niet lekker tijdens het rijden.

Het team van Red Bull is hard aan het werk om het toch nog en beetje comfortabel te maken voor Verstappen. Max somt op waarnaar gekeken wordt: “Als eerste hebben we de helm aangepast. Door al die spleetjes zag ik geen hand voor ogen maar vloog wel allerlei ongedierte mijn helm in. Mijn stoeltje vervangen door een zadel, dat past precies bij het harnas. En uiteraard hebben ze de uitlaat veranderd, zodat mijn zwaard daar nu in past. Ook hebben we het chassis verlengd zodat mijn puntige ridderlaarzen nu alle ruimte hebben. Al met al verwacht ik dus wel dat we zondag weer concurrerend kunnen rijden.”

 
Deel dit artikel: