16 ℃
Officier in de orde van Oranje-Nassau

Max Verstappen voortaan aangesproken met ‘excellentie’

Max Verstappen voortaan aangesproken met ‘excellentie’
Foto: Cristiano Barni / AlessioDeMarco / Shutterstock.com

Formule 1-coureur Max Verstappen moet voortaan worden aangesproken met ‘hoogheid’ of ‘excellentie’. Dat is het gevolg van de koninklijke onderscheiding die Verstappen donderdag mocht ontvangen.

Verstappen werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door minister voor Sport Conny Helder, in aanwezigheid van zijn familie en vrienden. “Voorheen kon je hem gewoon Max noemen, maar daar kom je nu uiteraard niet meer mee weg”, zegt royaltykenner Geert Hofmans.

“Bij een hoge koninklijke onderscheiding hoort een andere aanspreektitel”, weet Hofmans. “Volgens de protocollen moet Verstappen vanaf nu worden aangesproken met ‘excellentie’ of ‘hoogheid’. Verder moet Verstappen als Officier in de Orde van Oranje-Nassau bij een ontmoeting worden begroet met een buiging. Is de ontmoeting afgelopen, dan stapt u rustig achterwaarts weg. U mag de Officier nooit uw rug toekeren.”

Verstappen heeft al laten weten dat de aanspreektitel ‘excellentie’ wat hem betreft niet hoeft: “Nee hoor, al die poespas, daar hou ik niet van. Noem me maar gewoon ‘meneer Verstappen’.”

 
Deel dit artikel: