14 ℃

Max Verstappen iets minder snel bij GP België: “Onbewust ben je toch bezig met die hoge brandstofprijs”

Max Verstappen iets minder snel bij GP België: “Onbewust ben je toch bezig met die hoge brandstofprijs”
Foto: Jay Hirano Photography / Shutterstock.com

De brandstofprijzen zijn in de afgelopen weken weer flink opgelopen. De gevolgen daarvan zijn ook in de Formule 1 merkbaar. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België reed Max Verstappen aanmerkelijk rustiger dan we van hem gewend zijn.

Formule 1-auto’s rijden op ongelode benzine, maar met een iets hoger octaangehalte dan normale benzine. Op het circuit van Spa-Francorchamps kost Formule 1-benzine momenteel zo’n € 1,65 per liter. Dat is weliswaar goedkoper dan in Nederland, maar wel flink duurder dan aan de start van het seizoen. In de begroting van Red Bull Racing was daar geen rekening mee gehouden.

“In het begin van dit seizoen was ik totaal niet bezig met mijn brandstofverbruik. Dat was toen helemaal geen issue. Ik trapte dat gaspedaal gewoon zo hard mogelijk in. Nu is dat anders”, geeft Verstappen toe. “Eigenlijk zou je tijdens het racen niet bezig moeten zijn met de brandstofprijzen, maar het spookt natuurlijk wel door je hoofd. Onbewust ga je dan toch iets zuiniger rijden. Nee, dat is niet goed, maar het gebeurt wel.”

Dat Verstappen desondanks toch de snelste was bij de kwalificatie, is volgens hem eenvoudig te verklaren: “De andere coureurs zitten met hetzelfde probleem, dus die rijden onbewust ook iets rustiger. Kijk, iedereen wil winnen en ik ook, maar onze budgetten zijn niet oneindig. Daar moet je gewoon rekening mee houden.”

 
Deel dit artikel: