29 ℃

Matthijs van Nieuwkerk viert comeback met nieuw ik-record

Matthijs van Nieuwkerk viert comeback met nieuw ik-record
Foto: YT CC

HILVERSUM - Presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft zijn comeback in de media gevierd met een nieuw ik-record. In een interview met De Telegraaf gebruikte Van Nieuwkerk maar liefst tien keer het woordje ‘ik’. 

Na een maandenlange afwezigheid vanwege ophef over zijn gedrag, is Matthijs van Nieuwkerk weer helemaal terug. Vrijdag werd bekend dat Van Nieuwkerk als weerbaarheidscoach aan de slag gaat bij RTL Nederland. “Ik was heel blij dat ik werd benaderd voor een interview over mij in De Telegraaf. Ik besloot meteen van de gelegenheid gebruik te maken voor mijn nieuwe ik-record”, legt Van Nieuwkerk uit.

Het interview in De Telegraaf, dat slechts enkele alinea’s lang is, telt maar liefst tien keer het woordje ‘ik’. Daarmee heeft het interview de grootste ik-dichtheid van alle interviews die dit jaar in de krant verschenen. “Ik denk dat ik oprecht trots mag zijn op mijn ik-record”, reageert Van Nieuwkerk. “Ik ben erin geslaagd om bijna elke zin te beginnen met het woord ‘ik’. Als ik mijn comeback durf te beginnen met zo veel ikjes, dan ben ik in mijn ogen een hele grote.”

Van Nieuwkerk zei niets over de slachtoffers van zijn eerdere wangedrag.

 
Deel dit artikel: